Referee Department na blunder in Genk-Anderlecht: Volgend jaar kan dit niet meer

Referee Department na blunder in Genk-Anderlecht: "Volgend jaar kan dit niet meer"

14-05-2021 08:45
17

KRC Genk en RSC Anderlecht speelden woensdagavond 1-1 gelijk, maar de partij begon wel een kwartier later aangezien het VAR-busje en de nodige materialen niet op tijd aanwezig waren. Volgens het Referee Department zal dit in de toekomst niet meer voorvallen.

Zo zal er vanaf volgend seizoen geen VAR-busje meer aanwezig zijn, maar wordt alles vanuit het centrum in Tubeke opgesteld. "We gaan nu werken met 'double checks', vanaf volgend seizoen is ons VAR Replay Center in Tubeke functioneel", vertelt Stephanie Forde van het Referee Department. De KBVB onderzoekt echter het incident om te kijken of er compensaties komen voor het geleden gezichtsverlies.

Zowel John van den Brom (Genk) als Vincent Kompany (Anderlecht) waren niet te spreken over dit voorval. Na overleg met de Pro League werd de partij uitgesteld met vijftien minuten. "Dat leek de beste oplossing, want het stelde ons in staat om de VAR-begeleiding volledig te doen functioneren. Dat was geen overbodige luxe, het ging hier toch om een cruciaal duel."