Clement (Club Brugge) legt uit waarom Vanaken op de bank zat tegen Antwerp

Clement (Club Brugge) legt uit waarom Vanaken op de bank zat tegen Antwerp

14-05-2021 07:45
30

Royal Antwerp FC en Club Brugge speelden donderdag 0-0 gelijk. De grootste verrassing was echter dat Hans Vanaken niet aan de aftrap stond op de Bosuil. Al had Philippe Clement daar na afloop wel een gegronde reden voor, zo vertelt de coach van Blauw-Zwart zelf.

Op bezoek bij het stugge Antwerp wilde Clement veel lopende mensen zien. "Ik wou meer infiltraties zien en daarom koos ik voor Rits op die positie. En omdat Balanta opnieuw fit is, heb ik meer opties. Met Genk had dit niets te maken", vertelde de trainer van Club Brugge na afloop aan Het Nieuwsblad.

Bovendien speelt ook de opeenstapeling van wedstrijden een rol én staat Vanaken op slechts één kaart van schorsing. "Het seizoen is slopend, ik zal al mijn middenvelders nodig hebben. Hans is trouwens heel goed ingevallen, dus dat is positief", besluit Clement.

Club Brugge staat met nog drie speeldagen te gaan vijf punten voor op KRC Genk. Indien de regerende landskampioen zondag wint van Antwerp én Genk doet dat niet van RSC Anderlecht, dan is de titel een feit.