Liverpool wint in het hol van de leeuw: jacht op CL-ticket gaat onverminderd door

13-05-2021 23:15
5

Liverpool is nog altijd in de race voor een Champions League-ticket. Dankzij een 2-4 uitzege bij aartsrivaal Manchester United houdt de formatie van Jürgen Klopp uitzicht op plaats vier in de Premier League. Divock Origi bleef 90 minuten op de bank zitten.

De thuisploeg, die twee dagen door een nederlaag tegen Leicester City de stadgenoot kampioen zagen worden, begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Bruno Fernandes prikte al na tien minuten raak en dat bood de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer, die Donny van de Beek op de bank liet en ook niet het veld in stuurde, vertrouwen.

Toch wist Liverpool de rug te rechten. The Reds strijden nog voor Champions League-kwalificatie, hadden een zege keihard nodig en uitten dat ook met hun agressieve spel. In de tien minuten voor rust leverde dat twee doelpunten op: Diogo Jota scoorde met een hakje en Roberto Firmino nam de 1-2 voor zijn rekening.

De Braziliaanse spits sloeg vlak na rust meteen weer toe (1-3) en liet United hun korte dip flink bezuren. Het enige wat The Mancunians in de fase na die goal konden doen, was in de wedstrijd blijven en dat lukte. Stiekem bleef er de hoop op die aansluitingstreffer en ruim twintig minuten voor tijd was het Marcus Rashford die zijn ploeg weer uitzicht bood op een resultaat.

In de zenuwachtige laatste twintig minuten, waarin United op zoek ging naar de gelijkmaker, hielden The Reds het hoofd koel en maakte Mo Salah er zelfs nog 2-4 van. De formatie van Georginio Wijnaldum, die na een ruim uur gewisseld werd, houdt daarmee uitzicht op een Champions League-ticket. De achterstand op Chelsea, dat nu vierde staat, is vier punten. Liverpool heeft wel nog een wedstrijd tegoed.