Wanneer kan Club Brugge titel zondag pakken? De mogelijke scenario’s

Wanneer kan Club Brugge titel zondag pakken? De mogelijke scenario’s

13-05-2021 21:00 Laatste update: 21:23
30

Club Brugge speelde 0-0 gelijk tegen Royal Antwerp FC. Leider Blauw-Zwart telt nu 40 punten. Ook de volgende match moet Blauw-Zwart het opnemen tegen The Great Old.

Door de twee puntendelingen verandert er niets in de stand. KRC Genk blijft de dichtste achtervolger met 35 punten en neemt het komende speeldag weer op tegen Anderlecht (32 punten). Antwerp staat nog steeds laatste met 32 punten.

Philippe Clement en consorten beginnen zo het slechts aan de Play-Offs en evenaart de start van 2017. Club Brugge is zo wel een speeldag dichter bij de titel geslopen, maar overtuigend is het niet. Als het volgende speeldag beter doet dan KRC Genk is het wel kampioen.

De belangrijkste uitdaging voor Club wordt nu om minstens één keer te winnen tegen Antwerp. Bij een gelijkspel en een zege kunnen zowel Anderlecht als Antwerp nooit meer als eerste eindigen. Dan hoeft Club dus enkel nog naar Genk te kijken. Als de Limburgers een steekje laten vallen in Brussel, volstaat één driepunter voor de West-Vlamingen.

Een dubbele puntentelling met Antwerp zou kunnen volstaan voor de landstitel. In dat geval zou Club op 41 staan, terwijl Genk nu 35 stuks telt. Als het huidige nummer twee zaterdag verliest bij Anderlecht, kan het die kloof van zes punten nooit meer overbruggen. Bij gelijke eindstand neemt Club namelijk de bovenhand vanwege de afgeronde punten uit de reguliere competitie.

Samengevat: Club Brugge is zondag kampioen als ...
Het vier op zes haalt en Genk niet wint van Anderlecht.
Het twee op zes haalt en Genk verliest van Anderlecht.