Samoise krijgt zijn kans bij KAA Gent: “Daarover ben ik zeer tevreden”

Samoise krijgt zijn kans bij KAA Gent: “Daarover ben ik zeer tevreden”

13-05-2021 21:26

Coach Hein Vanhaezebrouck zette de 19-jarige Matisse Samoise in de basis tegen KV Oostende. Een eerste basisplek in de competitie voor het talent. Op de webstek van de Buffalo’s reageerde hij.

Samoise was verrast met zijn basisstek. “Of ik verrast was? Toch een beetje, maar ik wist in het begin van de week wel al dat de mogelijkheid er ging zijn. De eerste 5 à 10 minuten was het wat wennen, nadien liep het gelukkig vlotter.”

“Ik werd dan ook goed gesteund door de jongens rondom mij”, gaat Samoise verder. “Naar het einde toe kreeg ik inderdaad krampen door die tackle. Daardoor werd het iets moeilijker om door te spelen. Maar ik heb me alleszins wel 100% gegeven.”

Samoise heeft beelden van ploegmakker Alessio Castro-Montes bekeken. “Ik had vooral naar Alessio (Castro-Montes) gekeken. Zijn wedstrijden waren altijd heel goed en daar probeerde ik dan ook zaken van op te pikken.”

“Ik ben best wel tevreden van mijn eerste seizoen. Het is sowieso al niet vanzelfsprekend om veel minuten te maken in een eerste seizoen bij de eerste ploeg maar ik heb wel mijn kansen gekregen. Dus daarover ben ik zeer tevreden”, aldus Samoise.