Standard laat in eigen huis laat dure punten liggen tegen KV Mechelen

13-05-2021 17:50 Laatste update: 17:57
7

Standard heeft dure punten laten liggen met het oog op Europees voetbal. Tegen KV Mechelen gingen de Luikenaren in eigen huis met 1-2 onderuit.

KV Mechelen had de goede flow te pakken de laatste weken en was meteen te merken in het openingskwartier. Het betere spel resulteerde al snel in het openingsdoelpunt. Bodart duwde een voorzet ongelukkig tegen Gavory aan die zo de bal in eigen doel werkte. KVM kwam tot zijn eigen verbazing op voorsprong.

Bodart wist even later zijn fout wel deels recht te zetten met een dubbele redding. Dat was knap werk van de doelman. Langs aanvallende kant creëerde Standard weinig. De 0-1 voorsprong van KV Mechelen stond bij de rust dan ook nog steeds op het bord.

In de tweede helft ging KV Mechelen door op zijn elan. Al snel werd de voorsprong verdubbeld. Storm was de doelpuntenmaker van dienst nadat hij zichzelf met een knappe actie de nodige ruimte verschafte. Ook de 0-3 hing even in de lucht, het was echter Standard dat zichzelf terug in de wedstrijd bracht. Raskin werkte de bal vanop afstand in doel: 1-2!

Wanneer Peyre na een wilde tackle 20 minuten voor tijd rood kreeg leek er een Luikse comeback in de maak. Het slotoffensief kwam er ook degelijk. Laifis kopte de bal op de paal. Dichter zou Standard niet meer bij een gelijkmaker komen. Kleine opsteker voor Standard was de comeback van Vanheusden. De verdediger speelde enkele minuten mee in het slot van de partij.