'Koeman praat met Laporta in restaurant: Barça-trainer moet antwoorden geven'

'Koeman praat met Laporta in restaurant: Barça-trainer moet antwoorden geven'

13-05-2021 16:00
5

De top van FC Barcelona praat donderdagmiddag met Ronald Koeman over de huidige staat van de ploeg. Na de nederlaag tegen Levante en de zege van Atlético Madrid op Real Sociedad is de landstitel ver weg voor de Catalaanse grootmacht.

Koeman was na de bekerwinst de gevierde man in Camp Nou, maar zijn positie ligt na de remises tegen Atlético (0-0) en Levante (3-3) onder vuur in de Catalaanse pers. Een ontslag is niet aan de orde, maar donderdag wil Barça-president Joan Laporta in een persoonlijk gesprek met de trainer horen waar het de laatste weken misgaat. Dat meldt Mundo Deportivo. De twee hebben afgesproken in een restaurant in Barcelona.

Laporta wil dat Koeman zijn kant van het verhaal vertelt over de tegenvallende prestaties. Ook de onverwachte nederlaag tegen Granada zal aan de orde komen. Vooral het feit dat Barça vaak een voorsprong uit handen geeft, baart de beleidsbepalers zorgen. Ook is Laporta benieuwd naar de overwegingen van Koeman wat betreft de keuze voor bepaalde spelers - en waarom andere spelers juist amper in actie komen.

Volgens MD wordt er in de ontmoeting tussen Laporta en Koeman geen beslissing genomen over de toekomst. De Nederlandse trainer heeft een contract tot medio 2022 en de Barça-president heeft zich nog altijd niet openlijk geschaard achter een tweede seizoen met Koeman aan het roer. Woensdagavond werd Ajax-trainer Erik ten Hag in Catalaanse media genoemd als mogelijke opvolger, maar zo'n vaart zal het hoogstwaarschijnlijk niet lopen.