KAA Gent pakt na lastige tweede helft belangrijke zege tegen KV Oostende

13-05-2021 15:21
11

KAA Gent heeft zich na het verlies tegen Standard herpakt door in eigen huis te winnen van KV Oostende. In de Ghelamco Arena werd het 2-1 voor de thuisploeg. Door die zege komen de Buffalo's in de Europe Play-Offs terug tot op één punt van KVO.

De thuisploeg begon meteen gretig aan de partij. Na één minuut kon Roman Yaremchuk al voor dreiging zorgen, maar zijn schot werd afgeblokt. Nog binnen de eerste tien minuten verscheen Yonas Malede oog in oog met Guillaume Hubert, maar de Oostende-doelman hield hem van de openingstreffer.

Na nog geen kwartier spelen kwam Gent dan ook verdiend op voorsprong. Yaremchuk zorgde met een droge knal – op aangeven van Alessio Castro-Montes -  voor de verdiende 1-0. Oostende probeerde de bakens te verzetten, maar veel doelgevaar leverde dat  niet op. Op het einde van de eerste helft liet (opnieuw) Yaremchuk het tweemaal toe na om de score te verdubbelen.

Weinig doelgevaar voor KVO
Na de koffie begon Oostende meteen met aanvallende intenties, maar uitgespeelde doelkansen leverde dat niet op. Verder dan gekraakte pogingen van Kvasina en Robbie D'haese geraakte KVO niet. Dat kwam de bezoekers duur te staan, want op het uur kopte Bruno Godeau een voorzet van Vadis Odjdija voorbij Hubert: 2-0.

Lang bleef die dubbele voorsprong niet op het bord. Sinan Bolat kon een voorzet nog keren, maar in de herneming duwde Andrew Hjulsager de aansluitingstreffer tegen de touwen. De druk van de Kustboys nam toe, Gent kreeg het steeds moeilijker. Makhtar Gueye liet nog een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker liggen. Gent komt met de schrik vrij en houdt de drie punten thuis.