Anderlecht moet blij zijn met gelijkspel, Sambi Lokonga zag dat het goed was

Anderlecht moet blij zijn met gelijkspel, Sambi Lokonga zag dat het goed was

13-05-2021 14:00
10

RSC Anderlecht speelde tegen KRC Genk een verdienstelijke partij, maar toch moesten de Brusselaars tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel. Albert Sambi Lokonga zag alvast een beter Anderlecht aan het werk dan tijdens de eerste twee wedstrijden.

"Dit was beter", zei de Anderlecht-middenvelder na de wedstrijd in Het Laatste Nieuws. "Dit was een goeie wedstrijd. We zagen twee ploegen die wilden voetballen. Ons blok stond goed, alleen hadden we in de zone van de waarheid iets scherper kunnen zijn om de match dood te maken."

Een geel karton voor Sambi Lokonga lag aan de basis van de Genkse gelijkmaker. "Ik begrijp niet goed waarom ik geel kreeg. Het ging daarna snel naar de overkant, maar goed. Ik zag een goed Anderlecht. We moeten op deze weg verder doen en ons nu voorbereiden op de volgende wedstrijd."

Door het gelijkspel in de Luminus Arena komt Genk tot op vier punten van leider Club Brugge. Blauw-Zwart moet donderdagavond aan de bak op het veld van Royal Antwerp FC. Mits winst nemen de troepen van Philippe Clement een serieuze optie op de tweede landstitel op rij.