Atlético en Carrasco op titelkoers: zege zondag houdt Barça af, Real is vraagteken

Atlético en Carrasco op titelkoers: zege zondag houdt Barça af, Real is vraagteken

13-05-2021 08:36 Laatste update: 11:00
1

De titelstrijd in La Liga blijft razend spannend, maar Atlético Madrid zou midweeks wel eens een reuzestap in de goede richting gezet kunnen hebben. Zelf klopte het Real Sociedad (2-1), onder meer na een goal van Yannick Carrasco, terwijl FC Barcelona zich verslikte in Levante (3-3). Ook Real Madrid maakt nog kans. Een overzicht van de stand van zaken.

Met nog twee speeldagen voor de boeg heeft Atlético 80 punten getotaliseerd, vier meer dan Barcelona. De situatie van Real valt iets moeilijker in te schatten, aangezien Thibaut Courtois en Eden Hazard donderdagavond nog een duel in Granada afwerken in het kader van de 36e speeldag. Wint De Koninklijke daar, dan komt het op twee eenheden van de stadsrivaal.

Laat ons eerst focussen op de strijd tussen Atlético en Barça. Die lijkt door de recente misstap van de Catalanen eigenlijk min of meer beslecht. Het gat tussen beide elftallen is vier punten. Als Atléti één keer wint, houdt het Barça altijd achter zich. Een driepunter is zelfs niet noodzakelijk. Zolang de Madrilenen zondag hetzelfde resultaat boeken als de rivaal uit Catalonië, kan het opgelucht ademhalen.

Bovendien oogt het programma van Carrasco en co eenvoudig, met een thuismatch tegen middenmoter Osasuna en een verplaatsing naar laagvlieger Valladolid voor de boeg. Barcelona komt tegenstanders van een gelijkaardig allooi tegen: thuis tegen Celta de Vigo en bij SD Eibar. Als de verhoudingen gerespecteerd worden, hoeft Atléti dus niets meer te vrezen van Barça.

En zo komt de gevaarlijkste tegenstand toch weer uit eigen stad. Ondanks de recente laagconjunctuur van Real blijft de grootmacht in de running voor een verlenging van haar titel. Los Merengues kijken met Granada (10e), Athletic Bilbao (9e) en Villarreal (7e) wel drie taaie brokken tegemoet, al richt die laatste club zich dezer dagen vooral op de Europa-League-finale. 

Hoe dan ook moet Real Madrid rekenen op een misstap van rivaal Atlético én zal het zelf hoogstwaarschijnlijk negen op negen moeten behalen. Geen gemakkelijke klus voor een ploeg uit vorm ...

De scenario's waarin Atlético zondag kampioen is:

- Als het zelf wint en Real in tussentijd geen zes op zes heeft gepakt;
- Als het even goed doet als Barcelona en Real geen enkele keer wint;