Levensbelangrijk duel met Antwerp betekent meteen straffe mijlpaal voor Mignolet

Levensbelangrijk duel met Antwerp betekent meteen straffe mijlpaal voor Mignolet

13-05-2021 07:33
1

Simon Mignolet staat voor een erg speciale donderdagavond. Niet alleen neemt zijn Club Brugge het op tegen Royal Antwerp FC in een cruciaal duel in de strijd om de landstitel, maar bovendien werkt de Limburger ook zijn 500e profwedstrijd af.

Als Mignolet vanavond aan de aftrap verschijnt op de Bosuil, wat zonder plots blessure ongetwijfeld het geval is, heeft hij exact 500 keer onder de doellat gestaan in zijn professionele carrière. Het avontuur begon op 5 mei 2007, toen als negentienjarig groentje in dienst van Sint-Truiden. Op Stayen zou Mignolet uiteindelijk 106 keer het doel verdedigen.

Nadien volgde een jarenlang tijdperk in de Premier League. In eerste instantie blonk Mignolet uit bij Southampton FC, nadien volgde het mythische Liverpool FC. Sinds anderhalf jaar staat hij onder contract bij Club Brugge, waar hij een zekerheidje is in de kooi. Momenteel is hij er 33.

Tussendoor kwam Mignolet ook dertig keer uit voor de Rode Duivels, al speelt hij daar vooral tweede viool voor Thibaut Courtois.