Kompany blijft ijzig kalm na gelijkspel Anderlecht: Een correct resultaat

Kompany blijft ijzig kalm na gelijkspel Anderlecht: "Een correct resultaat"

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 23:42wo 12-05-2021 om 23:42

RSC Anderlecht pakte woensdag een punt op verplaatsing. Op zich geen slecht resultaat, al zat er voor paars-wit wel meer in. Al wil Vincent Kompany zeker niet met teleurgestelde gevoelens terugkijken op de wedstrijd.

 "Of het plan geslaagd was? Het plan werkt alleen perfect als je wint", lachte Kompany bij Eleven Sports. "We speelden tegen een Genk met vertrouwen, een stevige ploeg. We blijven kalm, we gaan door met dezelfde mentaliteit", aldus de trainer van Anderlecht.

Anderlecht was de eerste helft ook baas, maar gaf de wedstrijd toch uit handen. Kompany zocht de reden echter niet bij zijn eigen team. "Genk is gewoon een goeie ploeg", ging hij verder. "Je mag ze niet onderschatten met de ploeg die ze hebben. Het is niet normaal om naar hier te komen en ons spel te spelen."

Uiteindelijk werd het dan ook een 1-1 gelijkspel. "Op basis van het begin van de tweede helft is het gelijkspel correct", al ziet Kompany wel dat het beter kon. "Jullie zien een mature ploeg, ik zie nog dingen die beter kunnen", gaf hij nog aan.

De jonge leeftijd, met jongens zoals Killian Sardella, Anouar Ait El Hadj en Yari Verschaeren in de ploeg mag dan ook geen excuus zijn. "Ik kijk niet naar de leeftijd van m’n spelers. Wat voor mij belangrijk is in de play-offs, is dat mijn ploeg progressie maakt", aldus Kompany. "Zaterdag is er weer een wedstrijd, dan gaan we proberen revanche te nemen", besloot hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws