12-05-2021 22:46 Laatste update: 22:53
1

Juventus heeft in de strijd om een Champions League-ticket goede zaken gedaan. Uit bij Sassuolo gewonnen, maar de concurrentie pakte eveneens de volle buit

Sassuolo - Juventus 1-3
Juventus moet alle zeilen bijzetten om zich te kwalificeren voor de Champions League. Uit bij Sassuolo leek het opnieuw mis te gaan, maar veteraan Gianluigi Buffon, die Wojciech Sczczesny verving, stopte na zestien minuten spelen een strafschop. En even later maakte Adrian Rabiot de 0-1, gevolgd door de 0-2 van Cristiano Ronaldo. De Portugees maakte tegen Sassuolo z'n honderdste doelpunt voor Juventus.

Paulo Dybala herhaalde dat kunstje in de tweede helft. De 0-3 voor Juventus was ook zijn honderdste treffer in dienst van De Oude Dame. De goal van Dybala was de nekslag voor Sassuolo, dat zich definitief gewonnen gaf. Omdat de concurrentie ook won, blijft Juventus op de vijfde plaats staan.

Torino - AC Milan 0-7
AC Milan, zonder Alexis Saelemaekers, heeft woensdag gehakt gemaakt van Torino, maar blijft wel op de tweede plaats staan in Italië. De Milanezen hadden geen kind aan de Turijnse club en won met 0-7. Theo Hernández scoorde al na negentien minuten en Franck Kessié schoot raak vanaf de stip.

In de tweede helft ging het plots hard toen Brahim Diaz er 0-3 van maakte, gevolgd door de 0-3 van Hernández en een hattrick (!) van Ante Rebic. Davide Nicole kon vanaf de zijlijn alleen maar toekijken hij zijn ploeg naar de slachtbank werd geleid.

Met de huidige stand gaat Milan echter gewoon de Champions League, al is de voorsprong op SSC Napoli slechts twee punten.

Atalanta - Benevento 2-0
Atalanta Bergamo blijft tweede in de Serie A en staat er in de strijd om een plek in de groepsfase van de Champions League uitstekend voor. Laagvlieger Benevento verweerde zich kranig, maar moest uiteindelijk op de knieën.

Via Luis Muriel noteerde de ploeg van Gian Piero Gasperino na 22 minuten een voorsprong. De wedstrijd bleef echter spannend omdat Atalanta het duel maar niet in het slot wilde gooiden. Dat gebeurde pas laat in de tweede helft, toen Mario Pasalic er eindelijk 2-0 van maakte.

Atalanta en Milan hebben evenveel punten (75), maar de club uit Bergamo heeft een veel beter doelsaldo.

Inter - AS Roma 3-1
Inter heeft de titel in de Serie A nogmaals kunnen vieren met een nieuwe overwinning. Voor de vijftiende keer op rij wist het de drie punten te pakken in eigen huis. AS Roma had geen verhaal tegen de ploeg van Romelu Lukaku, die met een assist en doelpunt opnieuw de grote uitblinker was bij Inter.

De Rode Duivel zit daardoor aan 23 doelpunten en elf assists in 35 partijen voor de Italiaanse topclub.