Onuachu bezorgt KRC Genk toch nog een puntje tegen Anderlecht

12-05-2021 22:45 Laatste update: 22:53
91

KRC Genk en Anderlecht hebben elkaar in evenwicht gehouden. Na een aangename partij werd het 1-1 met goals van El Hadj en Onuachu.

Anderlecht had van bij het begin het beste van het spel en kon dreigen via onder meer Ashimeru en Nmecha. Vandevoordt liet zich in dat eerste kwartier echter niet verrassen. Aan de andere kant kwam al het gevaar van de sterke Onuachu, maar ook die zag zijn twee pogingen niet binnengaan.

Op het halfuur kwam er dan een sleutelmoment. El Hadj liet zijn klasse staan en draaide zich vrij in het strafschopgebied. Hij zocht en vond het gaatje en liet Vandevoordt kansloos. Enkele minuten voor de rust had Verschaeren een mooie kans op 0-2, maar daar bleef KRC Genk van gespaard.

Onuachu als talisman
Na de pauze moest KRC Genk op zoek naar de gelijkmaker, maar Anderlecht stond goed en loerde op de snelle omschakeling. Op het uur bracht Onuachu echter redding. Op een perfecte voorzet van Ito maakte hij de 1-1 met een rake kopbal.

Pas in de slotfase kwamen er nog meer open kansen. Eerst was het Mychaylichenko die de paal raakte, daarna raakte linksachter Arteaga de deklat voor KRC Genk. Een gloeiend heet einde van een al bij al nogal slordige tweede helft.

Club Brugge tevreden
Door dat gelijkspel komt KRC Genk nu maar op vier punten van Club Brugge, dat donderdag op Antwerp speelt. Anderlecht blijft voorlopig op zeven punten staan en lijkt nu volledig kansloos voor de titel.