Van den Brom tracht Genk weer even van wolk te halen: Wedstrijd per wedstrijd

Van den Brom tracht Genk weer even van wolk te halen: "Wedstrijd per wedstrijd"

12-05-2021 16:16 Laatste update: 16:30
7

Zou het dan toch nog kunnen, de titel voor KRC Genk? Aan het einde van de reguliere competitie wees zowat iedereen Club Brugge al aan als eindlaureaat, maar na twee speeldagen in de Champions Play-Offs staan de Limburgers plots op vijf punten achterstand. Dat leverde vorig weekend enkele euforische uitspraken op, al doet John Van den Brom zijn best om het hoofd koel te houden.

In de nasleep van de 3-0-zege tegen Club liet onder meer Kristian Thorstvedt zich ontvallen dat hij nog volop op de titel mikt. Ook Van den Brom gaf aan dat hij niets uitsluit. Op zijn perspraatje in aanloop naar de komst van RSC Anderlecht temperde hij de verwachtingen dan weer nadrukkelijk. "Het is zinloos om nu al aan het kampioenschap te denken", aldus de Nederlander.

Waarna Van den Brom er enkele clichés uitgooide. "We moeten nog vier wedstrijden spelen in iets minder dan tien dagen. Laat ons wedstrijd per wedstrijd bekijken", vertelde hij onder meer. Niet alleen de eigen prestaties in het tweeluik met Anderlecht zullen doorslaggevend zijn, ook het resultaat van Club Brugge tegen Royal Antwerp is uiteraard van groot belang. In het meest gunstige geval staat Genk donderdagavond op twee punten van Blauw-Zwart.