Het rommelt in de bestuurskamer van Antwerp: 'Zé is symbool van de nieuwe norm'

Het rommelt in de bestuurskamer van Antwerp: 'Zé is symbool van de nieuwe norm'

12-05-2021 15:21
6

Royal Antwerp staat voor een volgende fase in haar uitbouw richting een stabiele topclub. Na enkele geweldige jaren sinds de terugkeer op het hoogste niveau scheiden de wegen met Luciano D'Onofrio. Ondanks diens grote verdiensten sluimert er heel wat onrust in de club.

Sport/Foot Magazine schetst een niet al te rooskleurig verhaal vanuit de bestuurskamer. Vooral een ware machtstrijd tussen voorzitter Paul Gheysens en sportief directeur D'Onofrio hield de oudste club van het land in een wurggreep. 'Didier Lamkel Zé, met wie de meerderheid van de spelersgroep geen enkel woord meer wisselt, is het symbool van een club waar 'laten doen' de nieuwe norm is', klinkt de strenge analyse.

Lamkel Zé was in de heenronde, onder Ivan Leko, persona non grata en leek op weg naar een geruisloze exit bij Antwerp. Toen Frank Vercauteren overnam, draaide zijn verhaal echter helemaal anders uit. Vanuit het niets werd de Kameroener opnieuw in ere hersteld en kreeg hij een vaste plek in het elftal. Niettemin blijft Lamkel Zé moeilijk in de groep liggen.

Daarnaast is ook de historie rond Lior Refaelov tekenend, oordeelt S/FM. 'Zijn vertrek is evenzeer symbolisch voor de tegenstanders van de clan D'Onofrio, om de limieten aan te tonen van een sportief beleid dat zich hoofdzakelijk op de korte termijn richt.' Bovendien had ook Refaelov het erg moeilijk met het wederoptreden van Lamkel Zé. Samen met het lange wachten op contractonderhandelingen resulteerde dat in een overstap naar RSC Anderlecht.