Mykhaylichenko dacht aan vertrek bij Anderlecht: “Daar had ik het lastig mee

Mykhaylichenko dacht aan vertrek bij Anderlecht: “Daar had ik het lastig mee"

12-05-2021 12:15
2

Bogdan Mykhaylichenko speelde niet veel tussen augustus en december. De linksachter had een moeilijke periode bij RSC Anderlecht, dat geeft hij toe tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Mykhaylichenko wist niet waarom hij speelde. “Ik had er het raden naar waarom ik niet speelde en daar had ik het lastig mee. Ik dacht: daar zit iets achter. Lag het het aan mijn trainingsarbeid? Ik ben uitleg gaan vragen aan Kompany, maar hij heeft mij meteen gerustgesteld. 'Ik ben tevreden over jouw inzet op training. Blijf gewoon op die manier verder doen', zei hij.”

De Oekraïner twijfelde aan zijn kwaliteiten. “Of ik aan mezelf heb getwijfeld? Ja, ik had het in die periode benauwd. In de bekerwedstrijden deed ik het goed en dat hielp om mijn onzekerheid weg te werken. Dat ik een donkere periode zou meemaken, was ingecalculeerd. Maar toen mijn familie ook ongerust begon te worden, ben ik beginnen te piekeren.”

Er werd zelfs even gedacht aan een vertrek bij Anderlecht. “Er spookte van alles door mijn hoofd. Ik dacht: als ik toch niet mag spelen, is het beter dat de club mijn uitleent. Dat idee is wel even bij mij opgekomen. Maar ik wilde niet afwijken van mijn doel: naar het EK gaan. Na mijn gesprek met Kompany, waaruit hij liet blijken dat hij op mij rekende, kreeg mijn vertrouwen een boost. En toen wist ik: het komt wel in orde.”