Degryse ziet titelstress bij Club Brugge: “Ongezien hoe nerveus, zelfs Clement”

Degryse ziet titelstress bij Club Brugge: “Ongezien hoe nerveus, zelfs Clement”

12-05-2021 11:26
74

Is er sprake van titelstress bij Club Brugge. Volgens Marc Degryse wel. De analist spreekt tegenover Het Laatste Nieuws over de slechte start van de leider in Play-Off 1.

Degryse ziet nervositeit bij de autoritaire leider van de Jupiler Pro League. “Eerlijk gezegd, ik vind het ongezien hoe nerveus bepaalde mensen zijn op Club – mensen van wie ik het helemaal niet had verwacht. Philippe Clement, die altijd zo standvastig is, begon rare dingen te doen.”

Volgens Degryse had dat invloed op de spelersgroep. “In de competitiewedstrijd op Anderlecht zette hij Badji linksbuiten en in de eerste play-off-wedstrijd tegen datzelfde Anderlecht ging hij plots met drie achterin spelen en met Kossounou op het middenveld in plaats van Rits. Als uitgerekend de trainer die altijd vraagt om de basisdingen te doen, zelf rare zaken onderneemt, dan slaat dat over op de spelersgroep.”

De analist ziet ook dat de spelers zich anders gedragen. “Maar ook de spelers gaan niet vrijuit. Hoe reageerde Ruudje, zeg, bij de rust van de match tegen Anderlecht? Vanaken loopt al twee weken te kankeren op de ref. Vooral van Vormer verwacht je toch niet zo’n reactie.”