Arteaga (KRC Genk) krijgt drukke zomer: Heb ik er zeker voor over

Arteaga (KRC Genk) krijgt drukke zomer: "Heb ik er zeker voor over"

12-05-2021 09:15
3

Gerardo Arteaga breekt de laatste maanden helemaal door bij KRC Genk. Dat is ook de Mexicanen niet ontgaan, want Arteaga wordt steeds populairder in zijn thuisland. 

"De aandacht voor mijn prestaties in Mexico is de afgelopen weken ook enorm toegenomen", aldus Arteaga bij Het Laatste Nieuws. "Mexicanen zijn trots op landgenoten die het maken in het buitenland. Volgend jaar hoop ik mezelf ook te kunnen tonen in de Europa League of wie weet wel de Champions League, competities die ook rechtstreeks in Mexico op televisie komen."

Als alles goed gaat, neemt Arteaga ook deel aan de Olympische Spelen. "Het zou geweldig zijn om voor mijn land op de Olympische Spelen aanwezig te zijn. Het zou betekenen dan ik amper rust zou hebben na het seizoen en de wereld moet rond vliegen, maar dat heb ik er zeker voor over. Maar eerst wil ik met Genk zo dicht mogelijk bij die eerste plaats in de competitie eindigen."

Arteaga werd in juli 2020 door KRC Genk weggehaald bij Santos Laguna. Hij heeft de concurrentiestrijd tegen Jere Uronen met glans gewonnen.