Moeilijke onderhandelingen: Weer geen stemming na vergadering Pro League?

Moeilijke onderhandelingen: Weer geen stemming na vergadering Pro League?

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 07:30wo 12-05-2021 om 07:30

Laatste update: woensdag 2 juni 2021 om 07:46wo 02-06-2021 om 07:46

De beloften van de Belgische profclubs zullen volgend seizoen nog niet in de lagere reeksen spelen. Dat weet Het Nieuwsblad. Pas in 2022 wordt die hervorming doorgevoerd. Ook Club Brugge NXT verdwijnt voorlopig uit 1B. 

De profclubs hebben hun doelen volgens die krant bijgesteld. Volgend seizoen is te kort dag om de beloftenteams al in te voeren en dus maken ze waarschijnlijk in het seizoen 2022-2023 hun opwachting. Die beslissing moet op 25 mei bekrachtigd worden op een algemene vergadering. 

In Eerste Nationale is het seizoen niet afgemaakt, maar toch is er een vervanger voor Club NXT. Virton heeft na een lange juridische strijd de toestemming gekregen om aan te treden in 1B. 

De amateurclubs zien de beloften niet bepaald graag komen, ook al omdat B-ploegen vaak minder publiek trekken. Als compensatie zullen er wat toegevingen worden gedaan. Zo zullen de licentievoorwaarden voor 1B wat versoepeld worden, al is nog niet duidelijk hoe die versoepeling er zal uitzien. 

Update: Het Laatste Nieuws laat weten dat er nog steeds geen beslissing is over de integratie van belofteclubs in de amateurreeksen. De zestien ‘kleinere clubs’ hebben om een week uitstel gevraagd. Ze willen minstens één jaar extra met 18 clubs in 1A spelen. Komende week zou er groen licht moeten komen.

Update: Vandaag zou er moeten worden gestemd over twee zaken bij de Pro League: vanaf het seizoen 2022-23 belofteteams van de profclubs in de amateurreeksen en een verschuivingen van een 1A met 16 clubs naar 2022-23/2023-24. Het Nieuwsblad meldt echter dat na een week onderhandelen het mogelijk weer niet tot een stemming komt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws