FC Barcelona krijgt nieuwe mokerslag en ziet titelkansen verdampen

FC Barcelona krijgt nieuwe mokerslag en ziet titelkansen verdampen

11-05-2021 23:50
10

De landstitel raakt steeds verder uit zicht voor FC Barcelona. De ploeg van Ronald Koeman kwam uit bij Levante niet verder dan een 3-3 gelijkspel en mag zichzelf dat aanrekenen. Er staan nog twee duels op het programma in Spanje. 

Barcelona had wat goed te maken na de teleurstellende resultaten tegen Granada CF en Atlético Madrid. De Catalaanse club begon sterk en fris tegen Levante en speelde als team dat voor z'n laatste kans vecht. De openingsgoal van Lionel Messi na 25 minuten was dan ook een logisch gevolg. De Argentijn schoot met een volley raak na een voorzet op maat van Jordi Alba.

Barcelona leek af te koersen op een simpele uitoverwinning toen Pedri niet veel later 0-2 maakte. Ousmane Dembélé was ditmaal de aangever. Maar zoals wel vaker dit seizoen startte Barcelona slecht aan de tweede helft. Door geklungel achterin kreeg Levante de mogelijkheid om terug te komen en die greep de thuisploeg ook. Eerst kopte Gonzalo Melero raak en na een fout van Lionel Messi maakte José Morales er zelfs 2-2 van.

Een knotsgekke periode van zeven minuten werd afgesloten door Dembélé, die er weer 2-3 van maakte. De arbitrage dacht even aan buitenspel, maar keurde de voorsprong van Barcelona goed. Tot ergernis van Koeman wist Barcelona het duel echter niet in het slot te gooien. Dat kwam zijn ploeg in de slotfase duur te staan. Kort na het inbrengen van Sergiño Dest deelde Levante een mokerslag uit. Daar ging zwak optreden van Dest aan vooraf. Sergio Leon passeerde Marc-André Ter Stegen vervolgens van dichtbij.

Met man en macht probeerde Barcelona nog een zege uit het vuur te slepen, maar dat was de ploeg van Koeman niet gegund. Met nog twee wedstrijden te gaan kan Barcelona nog steeds kampioen worden, maar de volgende uitglijder kan direct fataal zijn.