3e titel van De Bruyne brengt hem één dichter bij recordhouder Kompany

3e titel van De Bruyne brengt hem één dichter bij recordhouder Kompany

11-05-2021 22:25

Manchester City kroonde zich dinsdagavond kampioen van Engeland dankzij het verlies van stadsgenoot Manchester United tegen Leicester City. Youri Tielemans en Timothy Castagne bezorgden Kevin De Bruyne de titel door 1-2 te gaan winnen op Old Trafford. Voor De Bruyne is het zijn derde titel in vier jaar en schuift daarmee op.

De laatste jaren zijn de Belgen hot in de Premier League. Kevin De Bruyne is de dirigent die Manchester City naar zijn derde titel in vier jaar tijd gidst. Met drie titels komt De Bruyne op de tweede plaats van Belgen met de meeste titels in de Premier League. Enkel Vincent Kompany doet beter.

1. Vincent Kompany - 4x kampioen met Manchester City
De voormalige centrale verdediger van Manchester City stond mee aan het begin van de ontwikkeling van Manchester City. De Belg kwam in 2008 over van Hamburg en speelde er 10 jaar. Hij won er vier titels, met als kers op de taart het werelddoelpunt tegen Leicester City dat de titel zo goed als verzekerde. 

2. Kevin De Bruyne - 3x kampioen met Manchester City
'King Kev' is momenteel één van de beste voetballers op de velden en is belangrijk voor de successen van Manchester City. De middenvelder van City werd samen met Kompany al tweemaal kampioen in 2018 en 2019. 

3. Courtois en Hazard - 2x kampioen met Chelsea FC
Courtois en Hazard lijken elkaar steeds op te zoeken. Bij Chelsea FC speelden ze samen en wonnen ze twee titels in 2015 en 2017 maar ook bij Real Madrid vonden de twee elkaar terug en wonnen ze er een titel. Hazard was zeer beslissend in 2015 waar Cheslea de titel pakte, hij was goed voor 14 goals en 10 assists.

4. Divock Origi - Kampioen met Liverpool
Vorig seizoen werd Divock Origi kampioen met Liverpool FC. De Belgische spits speelde een belangrijke rol in het succesvolle seizoen van Liverpool. Met een beslissende goal in de 'Merseyside' derby tegen Everton en enkele belangrijke doelpunten.

4. Michy Batshuayi - Kampioen met Chelsea FC
Net als Eden Hazard was ook Michy Batshuayi erbij toen Chelsea de titel pakte in 2017. De bijdrage van de spits was minder groot dan die van Hazard. Onder Antonio Conte kwam ‘Batsman’ amper van de bank, máár hij scoorde als invaller wel de goal van de (toen zesde) landstitel tegen West Bromwich. De Rode Duivel moest zich dat jaar vaak tevreden stellen met optredens van een paar minuten, maar scoorde in totaal wel vijf keer.

4. Ritchie De Laet - Kampioen met Leicester City
De Laet maakte deel uit van de grootste verrassing in de geschiedenis van het voetbal. Leicester City versloeg alle wetten van het voetbal door in 2016 kampioen te spelen. De Laet kwam 12 keer in actie voor Leicester City en werd in de winterperiode uitgeleend aan Middlesbrough.

Deryck Boyata maakte deel uit van de kampioenenploeg van Manchester City 2013 - 2014 maar kwam slechts 55 minuten in actie voor de hoofdmacht. Te weinig volgens de regels van de Premier League.