Guardiola is opnieuw kampioen en plaatst zichzelf in een illuster rijtje

Guardiola is opnieuw kampioen en plaatst zichzelf in een illuster rijtje

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 21:15di 11-05-2021 om 21:15

Laatste update: dinsdag 11 mei 2021 om 23:53di 11-05-2021 om 23:53

Manchester City kroonde zich dinsdagavond kampioen van Engeland dankzij een verliespartij van stadsgenoot Manchester United. United verloor met 1-2 van Leicester City waardoor de voorsprong van 10 punten niet meer op te halen is. Pep Guardiola is opnieuw kampioen. 

Met zijn derde Premier League titel plaats Pep Guardiola zich in het rijtje van José Mourinho, Arsene Wenger en Bil Shankly. Deze vier trainers wonnen allemaal de Premier League drie keer. De Spaanse trainer lijkt wel geboren voor het succes. Sinds hij in 2008 aan het roer kwam van FC Barcelona wist de manager al 31 prijzen te pakken, fenomenaal. Zijn succesvolste concurrent, José Mourinho, komt met 13 prijzen op de tweede plaats.  

In zijn redelijke korte trainerscarrière won Guardiola 9 titels in 12 seizoenen. Akkoord, hij is meestal coach van een topclub, maar de concurrentie is moordend en het blijft duizelingwekkend. Guardiola won 3 keer de Spaanse liga, hij werd driemaal Duits kampioen en won net voor de derde keer de Premier League. Met ook 2 Champions League trofeën op zijn palmares en een aankomende Champions League-finale kunnen we misschien wel spreken over de beste coach aller tijden?

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws