Manchester City verovert zevende landstitel door verlies Manchester United

11-05-2021 20:56 Laatste update: 21:24
2

Manchester City is de kampioen van de Premier League. De ploeg van Kev De Bruyne kan de Engelse titel niet meer ontgaan na de nederlaag van stadgenoot en achtervolger Manchester United bij Leicester City, waar Youri Tielemans goed was voor een assist.

Manchester United moest thuis winnen van Leicester City om het titelfeestje van Manchester City in ieder geval een week uit te stellen. The Foxes kwamen echter bijzonder sterk voor de dag en noteerden al na tien minuten spelen een 0-1 voorsprong toen Luke Thomas raakschoot op aangeven van Tielemans. Mason Greenwood wist snel alweer gelijk te maken voor United.

Manager Ole Gunnar Solskjaer van Man United begon met een hoop wisselspelers aan de wedstrijd, maar kon in de tweede helft niet anders dan toch wat vaste krachten inbrengen. Zo kwamen Edinson Cavani, Marcus Rashford en uiteindelijk ook Bruno Fernandes. Maar toen de Portugees in het veld kwam, leek het te laat. Tien minuten daarvoor was Leicester op voorsprong gekomen door Caglar Soyuncu. Man United vocht voor een punt, maar kreeg dat niet en dus is Manchester City kampioen. Bij Leicester City speelden Tielemans en Castagne de volledige wedstrijd.

Man City moest vorig seizoen het kampioenschap aan het ontketende Liverpool laten, maar was dit seizoen overduidelijk de beste in Engeland. Een moeizame seizoenstart, met twaalf punten uit de eerste acht wedstrijden, werd gevolgd door een imposante sprint naar de titel. City heeft 80 punten uit 35 wedstrijden, runner-up United verzamelde er 13 minder.

Het is de zevende keer dat Manchester City de Engelse titel verovert, nadat de steenrijke club in 1937, 1968, 2012, 2014, 2018 en 2019 al de beste was. Na het winnen van de Premier League en League Cup richt City zich op het voltooien van de treble. Eind mei staat de Champions League-finale tegen Chelsea op het programma. Voor Kevin De Bruyne is het zijn derde Premier League titel in 4 jaar tijd.