FIFA-president wordt beschuldigd in Spanje: 'Hij zit achter de Super League'

FIFA-president wordt beschuldigd in Spanje: 'Hij zit achter de Super League'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 17:01di 11-05-2021 om 17:01

La Liga-president Javier Tebas beschuldigt FIFA-president Gianni Infantino ervan dat hij achter het mislukte Super League-project zit. De Spaanse preses beweert dat Infantino wordt aangeduid als "W01" in de geheime Super League-documenten waartoe hij toegang tot had.

"Hij zit achter de Super League en ik heb het hem al persoonlijk verteld", zei Tebas dinsdag over Infantino bij Europa Press. "Ik heb het al eerder gezegd en ik zal het nog een keer zeggen: achter dit alles zit Infantino. Hij dringt aan, zegt dingen."

Volgens Tebas is het belangrijk om in te zien dat het project nog niet 'dood' is. Volgens de preses zullen toekomstige projecten zoals de Club World Cup, een initiatief van Infantino, ook bijdragen aan de verwoesting van het voetbal.

Infantino, die van 2009 tot 2016 aan het hoofd stond van de UEFA, verzette zich eerder openlijk tegen de komst van een Super League. De Zwitserse Italiaan riep de bedenkers van de nieuwe Europese competitie zelfs op om nog eens ernstig na te denken over de mogelijke gevolgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws