KV Oostende roept om hulp na drama voor jeugdspeler Baldé door woningbrand

KV Oostende roept om hulp na drama voor jeugdspeler Baldé door woningbrand

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 16:44di 11-05-2021 om 16:44

Bij een woningbrand in Laken heeft de U15-speler Ibrahima Baldé van KV Oostende zijn twee jongere broertjes verloren. Bovendien zijn ook alle spullen verwoest. De club zoekt nu naar initiatieven om het gezin te helpen.

“Toen we het dramatische nieuws vernamen, hebben we hier bij de jeugd de koppen bij elkaar gestoken,” zegt Jeugddirecteur Rik Coucke op de webstek van KVO. “De jongen krijgt psychologische bijstand vanuit de club en in z’n internaat in Oostende. Hij is intussen alweer komen trainen om zo toch een beetje z’n gedachten te verzetten. Vanuit de jeugd voorzien we ook financiële steun onder de vorm van aankoopbonnen bij enkele grootwarenhuizen. Zijn trainer Wesley Deschacht nam ook het initiatief tot een kledij-inzameling.”

“De dood van zijn broertjes is een menselijk drama, maar daarnaast is de jongen ook quasi al z’n spullen en kledij kwijt," zo gaat jeugdtrainer Wesley Deschacht verder. "Dat weegt niet op tegen het verlies van z’n broertjes, maar we willen hem en z’n familie toch zoveel mogelijk helpen met materiële zaken. Ik lanceerde op Facebook een oproep om kledij binnen te brengen en daar werd al massaal gehoor aan gegeven. Na overleg met KVO zal er nu ook vanuit de club ondersteuning komen.”

“Wij roepen onze fans inderdaad op om zoveel mogelijk kledij binnen te brengen in onze fanshop, Ook KVO als club zal een duit in het zakje doen. Zo overhandigen we de jongen sportkledij en wenden we € 500 crowdfundingsgeld aan om te spenderen bij onze partner Decathlon. Last but not least krijgt Ibrahima ook € 500 kledijkrediet bij A-Mode. Het zijn pleisters op de wonde van het grote verdriet, maar als we hem en zijn familie ook maar een klein beetje kunnen helpen, zijn we al tevreden”, besluit pers- en communicatieverantwoordelijke Bram Keirsebilck aan.

Kledij kan worden binnen gebracht in de KVO-fanshop (L. Van Tyghemlaan 62) of in het jeugdcomplex op de Schorre (Sportparklaan 1). Ibrahima zelf heeft de maat Large en schoenmaat 45.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws