Kompany ziet werkpunt bij zijn spelers: “Concentratie ligt te laag”

Kompany ziet werkpunt bij zijn spelers: “Concentratie ligt te laag”

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 15:33di 11-05-2021 om 15:33

RSC Anderlecht maakte dit seizoen stappen ten opzichte van vorig seizoen. Toch beseft Vincent Kompany dat zijn groep nog werk voor de boeg heeft.

Vorig jaar stond Anderlecht op punt om langs Play-Off 1 te grijpen. Dit seizoen is het al zeker van Europees voetbal en begon het met twee draws aan Play-Off 1. Toch merkt Kompany op dat zijn ploeg nog geen afgewerkt product is.

Volgens de trainer van Anderlecht is er niks mis met het professionalisme, de attitude of de intensiteit van zijn team. "Maar de concentratie ligt te laag. Het gebeurt niet met opzet, maar we zijn onzuiverder op training en in de wedstrijd", klinkt het bij Sporza.

Kompany werkt met het principe streng, maar rechtvaardig. Hij wil gewoon eerlijk zijn met zijn groep. "Dat helpt de jongens ook het meeste vooruit. Als iets niet goed is, zeg ik dat gewoon - soms door mijn stem te verheffen."

Bij de groep van Anderlecht ziet Kompany trouwens een evolutie. Er zijn nu spelers die durven opstaan. "Tegenwoordig sturen er ook andere spelers bij. Dat is een positieve evolutie", aldus nog de trainer van Anderlecht. 

Anderlecht neemt het woensdag op tegen Genk in Limburg. Zaterdag komt de nummer twee van de stand over de vloer in Brussel. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wat verwacht je van de wedstrijd?

Winst voor Anderlecht
41%
Winst voor Genk
35%
Een gelijkspel
24%
(34 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws