Voor mij hoort Ferrera absoluut bij het kransje topcoaches in België

"Voor mij hoort Ferrera absoluut bij het kransje topcoaches in België"

11-05-2021 12:30 Laatste update: 12:37

Emilio Ferrera heeft Seraing naar 1A gebracht. Gert Verheyen is daar niet zo verbaasd over. Hij werd bij Club Brugge nog even door Ferrera getraind. 

Ferrera belandde bij Club na het ontslag van Jan Ceulemans. Verheyen had meteen een hoge pet op van hem. "Ik speelde mijn laatste vijf matchen bij Club Brugge onder hem. Het jaar erna was ik beloftecoach in Brugge en hij hoofdcoach. Ik heb hem toen zeer goed leren kennen. Vanaf de eerste dag ben ik eigenlijk onder de indruk geweest van zijn kwaliteiten", vertelt Verheyen aan Sporza.

Verheyen vindt Ferrera een heel onderschatte coach. "Voor mij hoort hij absoluut bij het kransje topcoaches in België, hoewel hij misschien niet dat palmares heeft van vele anderen. Voor mij is Ferrera een voorbeeld van dat je toch heel veel kwaliteiten als trainer kan hebben, maar toch niet hetzelfde - noem het dan - geluk, zoals het ergens passeren op het juiste moment."

De vraag is wel of Ferrera volgend seizoen nog bij Seraing zit, want Hein Vanhaezebrouck zou hem naar KAA Gent willen halen.