Standard wuift kritiek weg: Beter dan Anderlecht, dat ook jeugdpolitiek voerde

Standard wuift kritiek weg: "Beter dan Anderlecht, dat ook jeugdpolitiek voerde"

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 23:19ma 10-05-2021 om 23:19

Standard Luik is nog steeds in de running voor een Europees ticket via de Europa Play-Off, zeker na de 2-1-zege tegen KAA Gent van afgelopen weekend. Niettemin hangt er een behoorlijk negatief sfeertje rond de club. Technisch directeur Benjamin Nicaise weigert mee te doen aan dat zwartkijken.

De sportieve baas van Standard benadrukt dat zijn club de tering naar de nering moet zetten. De huidige aanpak is dan ook vooral gericht op de doorstroming van talentvolle jeugd. Dat gebeurt met vallen en opstaan, beseft Nicaise, die vergelijkt met rivaal RSC Anderlecht. "We hebben beter gedaan dan Anderlecht vorig jaar, dat ook een jeugdpolitiek doorvoerde", klopt hij zich op de borst bij La TribuneDestijds was paars-wit pas achtste na 28 speeldagen.

Verder wijst Nicaise er fijntjes op dat Standard bij een klassieke Play-Off 1, met zes ploegen, wel degelijk van de partij zou geweest zijn. "We hebben bepaalde elementen moeten samenvoegen: financieel, sportief en jongeren integreren", legt hij verder uit. Nicaise maakt gewag van zes miljoen euro minder loonmassa en vier miljoen minder makelaarskosten.

Toch zal Standard komende zomer waarschijnlijk verder moeten saneren. In voetbaltermen betekent dat vaak: spelers verkopen. Nicolas Raskin is in dat opzicht een belangrijke troefkaart. "Geen elke Belgische club kan vandaag de dag een mooi aanbod naast zich neerleggen", zet Nicaise de deur op een kier voor een vertrek van het goudhaantje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Staat Standard nu even ver als Anderlecht vorig seizoen?

Ja
15%
Nee, zelfs verder
22%
Nee, minder ver
63%
(289 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws