Geen fixatie op mogelijke straf voor Seraing: Dat was het oude Waasland-Beveren

Geen fixatie op mogelijke straf voor Seraing: "Dat was het oude Waasland-Beveren"

10-05-2021 22:29
10

Sportief is het promotie- en degradatieverhaal geschreven, maar in België moet je altijd met twee woorden spreken. RFC Seraing ligt namelijk in conflict met de Belgische voetbalbond over gesjoemel met coronatesten. Daar zou ... Waasland-Beveren zomaar weer van kunnen profiteren.

De fusieclub glipte de voorbije jaren al enkele keren door het oog van de naald en maakt nu plots opnieuw kans op de redding. Als de KBVB kan aantonen dat het bestuur van Seraing op de hoogte was van de fraude, dreigt de historische promotie van de Luikenaars in het water te vallen. In dat geval zou Waasland-Beveren misschien tóch haar plekje kunnen behouden. Het nummer zeventien uit de Jupiler Pro League heeft de barragematchen alvast 'onder voorbehoud' afgewerkt.

In Het Laatste Nieuws bevestigt CEO Antoine Gobin dat nieuws, al geeft hij aan dat Waasland-Beveren niet per se aast op een omwenteling uit het Seraing-kamp. "Dit is een zaak tussen Seraing en de KBVB, wij zijn daarin geen betrokken partij", laat hij weten. "Als CEO van Waasland-Beveren is het mijn job om de club te beschermen, maar wij zijn geenszins actief betrokken in de zaak. Ik weet dat het in de geschiedenis van deze club wel al gebeurde, maar dat was het oude Waasland-Beveren."