Doku (ex-Anderlecht) laat Neymar en Depay achter zich in Frankrijk

Doku (ex-Anderlecht) laat Neymar en Depay achter zich in Frankrijk

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 21:45ma 10-05-2021 om 21:45

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 21:46ma 10-05-2021 om 21:46

Jérémy Doku stond in België al bekend als een uitstekende dribbelaar. In Frankrijk kennen de verdedigers hem nu ook. Meer nog: Doku heeft zelfs meer succesvolle dribbels dan pakweg Neymar en Memphis Depay. Dat weet Het Nieuwsblad.

Doku ging dit seizoen al 260 keer een dribbel aan bij Rennes, met een succespercentage van 56 procent. Bij de tien spelers die het vaakst dribbelen is enkel Florian Thauvin beter met 59 procent. Bovendien werd Doku dit seizoen al 64 keer foutief afgestopt, waarmee hij op een vierde plaats staat in die ranking.

Het werkpunt van Doku blijft wel efficiëntie, want zijn dribbels leiden niet vaak genoeg tot een goal of een assist. In de Ligue 1 zit hij nog maar aan twee van elk. Rennes hoopt alvast dat Doku nog een bijdrage kan leveren in de komende wedstrijden, want het staat momenteel zevende en mag dus dromen van Europees voetbal. 

Afgelopen zondag hield Rennes nog PSG op 1-1. Presnel Kimpembe laat zich van zijn slechtste kant zien. Hij pakte rood na een wilde charge op Doku. Die heeft overigens ook het record voor meeste geslaagde dribbels in één match op zijn naam staan. Vorige week ging hij twaalf keer voorbij zijn tegenstander in de match tegen Bordeaux. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws