'Speler wil fraude vermijden en vraagt Benfica 3 miljoen te betalen aan Brugge'

'Speler wil fraude vermijden en vraagt Benfica 3 miljoen te betalen aan Brugge'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 14:44ma 10-05-2021 om 14:44

Benfica legde in januari 6,5 miljoen euro voor Lucas Verissimo. De Braziliaanse centrale verdediger eist nu om bijna de helft van dat bedrag rechtstreeks te betalen aan Club Brugge. Dit vanwege de mogelijkheid op belastingsfraude die met de transfer gemoeid gaat.

Lucas Verissimo maakte in januari van dit jaar de overstap van het Braziliaanse Santos naar het Portugese Benfica. De Eagles betaalden 6,5 miljoen euro voor Verissimo, maar lijken nu een deel van dat bedrag te moeten doorsluizen naar Club Brugge.

Mogelijke belastingsfraude
In de Braziliaanse pers wordt er gesproken over mogelijke belastingsfraude. Indien de waarde van het contract van de centrale verdediger op de rekeningen van Santos terechtkomt, kan daarop beslag worden gelegd. Zo kan de drie miljoen euro worden betaald voor Luan Peres, een verdediger die Santos al op permanente basis heeft binnengehaald, nadat hij in 2019 werd uitgeleend door Blauw-Zwart. Benfica zou tot nog toe niet gereageerd hebben op deze zaak.

Luan Peres, die dus ook een rol heeft in dit verhaal, kwam in 2018 vier keer uit voor Club Brugge. De centrale verdediger wist geen basisspeler te worden bij Blauw-Zwart en trok al snel terug naar Brazilië om bij Santos aan de slag te gaan. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws