Vossen over titelkansen Genk: Heel België gaat ervan uit dat Club kampioen wordt

Vossen over titelkansen Genk: "Heel België gaat ervan uit dat Club kampioen wordt"

10-05-2021 14:20
12

Jelle Vossen kwam zowel uit voor KRC Genk als Club Brugge, of wel de huidige nummer twee en de leider van de Jupiler Pro League. In Het Belang Van Limburg bekijkt de spits van Zulte-Waregem de kansen van Genk dat, na de 3-0-zege tegen Club, dichter naar de eerste plaats kruipt.

KRC Genk toonde zich op speeldag twee van Play-Off 1 te sterk voor leider Club Brugge en wist met 3-0 te winnen. Hierdoor lijken de kansen van de Limburgers om alsnog een gooi te doen naar de titel opnieuw wat groter. Jelle Vossen werd in 2011 nog kampioen met Genk en in januari van vorig jaar stapte hij van Club Brugge over naar Zulte-Waregem. Zijn beide ex-clubs maken dit seizoen nog kans op de landstitel en daar heeft ook Vossen zijn zegje over.

Volgens Vossen pakt Club de titel 
Vossen zegt dat het fantastisch zou zijn als Genk nog voorbij Club Brugge geraakt, maar dat haast niemand in België dat nog voor mogelijk houdt. "Ze zitten in een goede flow en het is kwestie van die zo lang mogelijk aan te houden", laat Vossen optekenen. Hij stelt dat Genk in een luxepositie zit en dat er extra druk komt bij Club Brugge. "Genk moet nog altijd twee matchen meer winnen dan Club en dat op vier wedstrijden", weet Vossen die een dergelijke stunt van Genk niet ziet gebeuren.  

De kloof proberen dichten
Met nog vier speeldagen te gaan in Play-Off 1 staat Genk nog vijf punten achter op Club Brugge. Met nog twaalf punten te verdienen, moeten de Limburgers dus hopen op een langere vormdip van Blauw-Zwart. Van den Brom en de zijnen ontvangen woensdag 12 mei Anderlecht. Club Brugge trekt naar de Bosuil om voor het eerst te winnen in de Play-Offs. Wint Genk en verliest Club Brugge, bedraagt het verschil tussen beide ploegen nog maar twee punten.