Wilfried Van Moer over Anderlecht: Het is een ploeg met twee gezichten

Wilfried Van Moer over Anderlecht: "Het is een ploeg met twee gezichten"

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 14:30ma 10-05-2021 om 14:30

RSC Anderlecht maakte vooral aan het einde van de reguliere competitie indruk en toonde zich als ploeg in vorm. Tegen Royal Antwerp FC wist het echter in het absolute slot van de wedstrijd nog een puntje te pakken in eigen huis. Ex-Rode Duivel Wilfried Van Moer legt Anderlecht in de balans in Het Belang Van Limburg.

RSC Anderlecht wist zich na een 12 op 12 voor de Champions' Play-Offs te kwalificeren en maakte daar meteen indruk daar bijna te winnen op het veld van Club Brugge. Op de tweede speeldag had Anderlecht het echter veel moeilijker. Thuis tegen Antwerp kregen de Brusselaars viel doelpunten om de oren, waarvan er wel twee werden afgekeurd door de VAR. Uiteindelijk wist Anderlecht in extremis nog een punt te pakken na een doelpunt van Miazga in minuut 96. 


Twee gezichten
"Antwerp verdiende de zege", aldus Wilfried Van Moer die de afgelopen weken onder de indruk was van Anderlecht. Hij stelt dat Paars-Wit een goede ploeg heeft en dat dat de jongste weken te zien was, maar zaterdag tegen Antwerp niet. Paars-Wit nestelde zich na een sterke reeks in de top vier en ging bijna winnen in Jan Breydel op speeldag 1 van de Play-Offs, maar nadat het ei zo na verloor tegen Antwerp, noemt Van Moer Anderlecht een ploeg met twee gezichten.

Belangrijk tweeluik tegen Genk
Op woensdag 12 mei trekt Anderlecht naar Genk. Een overwinnig lijkt broodnodig voor Paars-Wit omdat KRC Genk een plaats hoger staat met drie punten meer. Drie dagen later treffen Kompany en van den Brom elkaar opnieuw voor een wedstrijd in het Lotto Park. Anderlecht moet er in die wedstrijden dus voor zorgen dat de kloof met de Limburgers niet vergroot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws