'Mbokani deed mij denken aan Ibrahimovic in 2013'

'Mbokani deed mij denken aan Ibrahimovic in 2013'

10-05-2021 12:14
10

Er bestaat geen twijfel over, Dieumerci Mbokani was zaterdag dé man tijden RSC AnderlechtRoyal Antwerp FC (2-2). Dat zag ook Peter Vandenbempt. Mbokani deed de journalist terugdenken aan een doortocht van Zlatan Ibrahimovic in Brussel.

Anderlecht haalde afgelopen zomer Mbokani dan toch niet terug naar Brussel. De Congolees kwam duidelijk geprikkeld op het veld en liet op zijn 35e zien wat hij nog in huis had. Volgens Vandenbempt kregen spitsen als Onuachu, Nmecha, Dost en Sakala dit jaar al terecht lof, maar was niemand zo goed als Dieu tegen Anderlecht. 'Niemand kwam in de buurt van wat Mbokani zaterdag in de tweede helft liet zien', is zijn oordeel.

De prestatie van Mbokani deed Vandenbempt terugdenken aan 2013. Toen kwam PSG over de vloer bij paars-wit. Ibrahimovic legde er toen vier in het mandje, die trouwens wel allemaal telde. "Hij kreeg een staande ovatie van de fans van Anderlecht. Wel, ik kan je zeggen: als ze er gezeten hadden, had Mbokani dat ook gekregen', merkt Vandenbempt op.

Mbokani zit dit seizoen – reguliere competitie en Play-Offs samen – aan dertien goals. Waar zijn toekomst ligt, is nog niet duidelijk. Al lijkt een langer verblijf op de Bosuil weer wat concreter te worden.