Gert Verheyen over huidige vorm Club Brugge: Iedereen deelt in de malaise

Gert Verheyen over huidige vorm Club Brugge: "Iedereen deelt in de malaise"

10-05-2021 15:00 Laatste update: 16:30
51

Na de 3-0-nederlaag tegen KRC Genk werd de titelrace nieuw leven ingeblazen. Dat is slecht nieuws voor Club Brugge dat met maar liefst 16 punten voorsprong de reguliere competitie afsloot. Na een 1 op 6 in de Play-Offs, maakt Gert Verheyen de rekening van Blauw-Zwart, dat volgens hem vorm en vertrouwen mist.

Na 34 speeldagen leek het zeker: Club Brugge zou kampioen van België worden aangezien het 16 punten meer had dan nummer twee Royal Antwerp FC. Na een puntenhalvering en een 1 op 6 in Play-Off 1 ziet het er plots heel anders uit voor Philippe Clement en de zijnen. Club heeft nog vijf punten meer dan Racing Genk en staat dus nog steeds op kop, maar Blauw-Zwart lijkt een vormdip te kennen. Dat ziet ook ex-Bruggeling en analist Gert Verheyen.

Blauw-Zwarte malaise
Verheyen geeft aan dat Club Brugge vorm en vertrouwen mist en merkt op dat Club niet wist te winnen in toppers. Zowel tegen KRC Genk, Royal Antwerp FC, RSC Anderlecht als Standard Liege wist Blauw-Zwart geen drie punten te pakken. "In het tweeluik tegen Antwerp moet Club 4 op 6 pakken", aldus Verheyen. 
In de 3-0-nederlaag tegen Genk zag Verheyen dat iedereen bij Club Brugge in de malaise deelt, dat het aanvallend niet veel soeps was en dat er bij de drie Genkse doelpunten fouten gemaakt werden.

Vormer hekelt de Play-Offs
Het interview van Ruud Vormer na de wedstrijd in Genk vond Verheyen opvallend. Het was de tweede week op rij dat Vormer negatief sprak over het play-off-format. Verheyen stelt dat Vormer hierin wel gelijk heeft, "maar het is én negatieve energie voor hemzelf én een motivatie voor tegenstanders", zo laat Verheyen optekenen in Het Nieuwsblad.

Naar Bosuil voor eerste winst
Op donderdag 13 mei reist Club Brugge af naar de Bosuil waar het op zoek gaat naar zijn eerste driepunter in de Play-Offs. Antwerp begon de Play-Offs net als Club met een nederlaag en een gelijkspel. Hierdoor staat het vierde en zal het dus hongerig zijn om de drie punten thuis te houden tegen Blauw-Zwart.