Courtois opnieuw geklopt op strafschop, 26% van tegendoelpunten vanaf 11 meter

Courtois opnieuw geklopt op strafschop, 26% van tegendoelpunten vanaf 11 meter

10-05-2021 11:00 Laatste update: 16:57
2

Real Madrid liet zondag de kans liggen om de leider te worden in LaLiga. Tegen Sevilla kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Thibaut Courtois slikte tegen Sevilla opnieuw een strafschopdoelpunt.

Courtois staat dit seizoen in Spanje opnieuw goed te keepen. Tegen Sevilla kreeg hij weinig werk, maar moest zich wel twee keer omdraaien. Vooral de 1-2 van de bezoekers was opvallend.

Na een counter dacht Real Madrid na een fout op Karim Benzema een strafschop te krijgen, maar de VAR gooide roet in het eten. De scheidsrechter ging naar de beelden kijken en gaf geen penalty voor Real Madrid, maar voor Sevilla. Vlak voor de counter maakte men bij Real hands in de eigen zestien. Ivan Rakitic ging achter de bal staan en klopte Courtois vanaf elf meter.

De goal van Rakitic was al het zevende strafschopdoelpunt dat Courtois dit seizoen moest incasseren. In totaal kreeg hij in LaLiga amper 26 treffers te slikken. Met andere woorden 26,92 procent van al zijn tegendoelpunten dit jaar in de competitie kwamen er via een strafschop.

Hattrick van Soler
Carlos Soler nam Courtois dit seizoen het vaakst te grazen via een strafschop. Toen Valencia in november met 4-1 won van Real Madrid maakte Soler vanaf de stip een hattrick.

Dit seizoen kon Courtois in de competitie nog maar één strafschop stoppen. Eind januari van dit jaar verloor Real Madrid thuis met 1-2 van Levante, maar keerde de doelman van de Rode Duivels wel de strafschop van Roger Martí.

Vergelijking Oblak
Ter vergelijking Jan Oblak van concurrent Atlético Madrid slikte dit seizoen amper 22 tegentreffers. Hij kreeg slechts drie tegendoelpunten tegen via een strafschop en wist dit seizoen in de competitie ook één penalty te pakken.