'Ook Watford mengt zich in strijd tussen onder meer Anderlecht en Club Brugge'

'Ook Watford mengt zich in strijd tussen onder meer Anderlecht en Club Brugge'

10-05-2021 10:17 Laatste update: 13:15
16

Bij flink wat Belgische clubs blijft het zoeken naar goede voetbalbelgen om de kern te versterken. In dat opzicht is Ilias Chair een naam die wel vaker naar voren komt. Ook deze zomer weer wordt hij gelinkt aan Belgische clubs.

De middenvelder komt momenteel in de Engelse The Championship uit voor Queens Park Rangers, waar hij één van de sterkhouders is. Hij kan de Engelse club komende zomer wel inruilen voor een avontuur in België. Volgens The Athletic tonen Club Brugge en RSC Anderlecht interesse in de middenvelder. Ook Bologna, Genoa en ploegen uit Duitsland en Engeland hebben Chair op het lijstje staan.

De in Antwerpen geboren Chair werd opgeleid in de Jean-Marc Guillou academie in Lier alvorens in 2014 bij Lierse te belanden. Een doorbraak bij de Pallieters zat er echter nooit in. Hij vertrok al vroeg richting Engeland en ging in 2017 aan de slag bij QPR.

Daar is de inmiddels 23-jarige Chair inmiddels uitgegroeid tot één van de smaakmakers. Dit seizoen was hij in 45 competitiewedstrijden goed voor acht doelpunten en vier assists. Voor QPR zit er dit seizoen echter opnieuw geen promotie in, wat een vertrek van Chair bespreekbaar lijkt te maken.

Update: The Athletic meent ondertussen te weten dat Watford een van de Engelse ploegen is die aan Chair denkt. De ploeg van Christian Kabasele wist dit seizoen promotie naar de Premier League af te dwingen.