Gumienny zag Club Brugge benadeeld worden: 'Strafschopfout op De Ketelaere'

Gumienny zag Club Brugge benadeeld worden: 'Strafschopfout op De Ketelaere'

10-05-2021 09:31
15

Club Brugge wist afgelopen vrijdag alweer niet te overtuigen en ging met zware 3-0 cijfers onderuit tegen KRC Genk. Achteraf wilde men bij Blauw-Zwart niet klagen over de wedstrijdleiding, maar voormalig scheidsrechter Serge Gumienny zag Club Brugge wel benadeeld worden.

Charles De Ketelaere werd tijdens de partij meermaals stevig aangepakt door zijn directe tegenstanders. Na een half uur voetballen liep het – voor KRC Genk – ook bijna fout af. De Ketelaere was Arteaga te snel af en werd neergehaald in de zestien.

Scheidsrechter Lawrence Visser zag er echter geen strafschopfout in en ook VAR Kevin Van Damme greep niet in. Onterecht, zo oordeelt Gumienny. "De penaltyfase in Anderlecht- Antwerp - volledig terecht, dat merkte je ook aan het gezicht van Trebel - was vergelijkbaar met die van De Ketelaere in Genk-Club. Maar daar werd niet gefloten", zegt hij in Het Belang van Limburg.

Gumienny is dan ook duidelijk, volgens hem verdiende Club Brugge een strafschop na de lichte tik op de middenvelder van Club Brugge. "Als scheidsrechter Visser penalty had gefloten, dan vraag ik mij af welke argumenten zouden zijn aangehaald om te zeggen dat het geen strafschop was", aldus Gumienny.