Afscheid van Waasland-Beveren: Sonck, Coosemans en Morioka in iconisch elftal

Afscheid van Waasland-Beveren: Sonck, Coosemans en Morioka in iconisch elftal

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 10:00ma 10-05-2021 om 10:00

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 17:45ma 10-05-2021 om 17:45

Na negen seizoenen op het hoogste niveau zakt Waasland-Beveren na een dramatische ontknoping naar 1B. Daarmee komt er een einde aan de bonte verzameling spelers die Waasland-Beveren telkens weer uit zijn hoed toverde. VoetbalPrimeur.be presenteert een elftal met de opvallendste en belangrijkste spelers die er de afgelopen jaren de revue passeerde in 1A.

Doelman
Beginnen doen we in doel. Collin Coosemans eist er zijn plekje tussen de palen op. De doelman wist niet door te breken bij Club Brugge maar kreeg een nieuwe kans aan de Freethiel. Coosemans zou er uiteindelijk drie seizoenen verblijven en groeide er uit tot een steunpilaar. Eervolle vermeldingen zijn er ook voor Davy Roef en Nordin Jackers.

Verdedigers
De linkerflank is weggelegd voor Erdin Demir. De Zweed kwam in 2015 als nobele onbekende toe in ons land. Uiteindelijk zou de verdediger meer dan 100 wedstrijden lang de linkerflank van de Waaslanders afdweilen. Zijn basisplek stond vrijwel nooit ter discussie en dat levert hem dan ook een plekje op in dit elftal.

Die andere flank is voor de rekening van Jur Schryvers. Wat zal hij balen van deze degradatie. Op zijn 20ste gedebuteerd bij Waasland-Beveren en sindsdien een gewaardeerde kracht in het elftal. Speelde nooit een profwedstrijd voor een andere club en groeide dus mee met de club. Schryvers zal moeten uitmaken of hij mee naar 1B zakt of toch voor het eerst het shirt van een andere club aantrekt.

Centraal achterin maken Aleksandar Vukotic en Maximiliano Caufriez de dienst uit. Vukotic was met zijn dubbele meter steevast een dreiging in de lucht. Hij kwam als verdediger dan ook vijf keer tot scoren. Caufriez trok afgelopen zomer na vijf seizoenen Waasland-Beveren de deur achter zich dicht. De centrale verdediger speelde net geen 100 wedstrijden voor de club.

Middenvelders
Waasland-Beveren wist elk jaar wel ergens een creatieve smaakmaker uit het niets te vinden. Eén van de mooiste voorbeelden daarvan is Ryota Morioka. Lang speelde de Japanner niet voor de club, in anderhalf jaar liet Morioka de supporters echter meermaals genieten van zijn kwaliteiten. Het leverde hem snel een transfer naar Anderlecht op.

Het middenveld in dit elftal krijgt met de toevoeging van Milos Maric een strijdershart van formaat toegeworpen. Kwam pas op 31-jarige leeftijd toe bij de club maar dat was zeker niet om uit te bollen. Maric groeide al snel uit tot een leidersfiguur en schopte het ook tot aanvoerder. Waasland-Beveren zou uiteindelijk zijn laatste club worden als profvoetballer.

Ten slotte nog een opvallende naam. Zo was Karim Belhocine tussen 2012 en 2014 actief op de Freethiel. Belhocine werd voornamelijk als verdediger gebruikt maar kon ook als defensieve middenvelder uit de voeten. De huidige Charleroi-coach speelde uiteindelijk meer dan 50 wedstrijden voor de club.

Aanvallers
Veel potten brak hij er niet, maar zijn naam en reputatie rechtvaardigen zijn aanwezigheid in dit elftal. Zijn topniveau was Wesley Sonck al lang voorbij toen hij tekende bij Waasland-Beveren, de club zou uiteindelijk het toneel worden voor zijn laatste kunstjes op het hoogste niveau. Met twee doelpunten was zijn inbreng gering. De passage van Sonck bij Waasland-Beveren was desondanks memorabel.

De andere twee spitsen in de voorhoede hadden een heel stuk meer inbreng in de doelpuntenproductie van Waasland-Beveren. Zo slecht het Isaac Kiese Thelin verging bij Anderlecht, zo veel te beter het de spits verging bij Waasland-Beveren. De Zweed scoorde 19 keer in één seizoen en werd zo onhaalbaar voor de club. Dat ene seizoen zullen de supporters echter niet vergeten.

De drietand voorin wordt volmaakt met Renaud Emond. De aanvaller werd in 2013 opgepikt bij Virton. Een transfer die ze zich niet hebben beklaagd bij Waasland-Beveren. In zijn eerste seizoen liep het nog moeizaam, in het tweede seizoen ontplofte Emond. Zijn dertien doelpunten leverde de spits uiteindelijk een transfer naar Standard op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Ga jij Waasland-Beveren missen in 1A?

Ja
45%
Nee
55%
(237 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws