Saelemaekers en AC Milan duwen Juventus nog wat verder de dieperik in

Saelemaekers en AC Milan duwen Juventus nog wat verder de dieperik in

09-05-2021 22:45
2

Juventus heeft de Serie A-troon al aan Internazionale af moeten staan en dreigt nu nóg dieper te zinken. De Oude Dame werd thuis afgeschminkt door het AC Milan van Alexis Saelemaekers en is afgezakt naar plek vijf in de Serie A: Cristiano Ronaldo en de zijnen hebben nog drie wedstrijden de tijd om alsnog Champions League-voetbal af te dwingen.

Concurrenten Atalanta Bergamo en Napoli hadden eerder dit weekend gedaan wat ze moesten doen, waardoor de druk er vol op stond in Turijn: Serie A-mastodonten Juventus en AC Milan stonden bij aanvang op een gedeelde vierde plek. De eerste helft was voorzichtig en leek zonder doelpunten te eindigen, maar Brahim Díaz besliste ander: de Spanjaard pikte de bal op na halfslachtig wegwerken van Wojciech Szczesny en deponeerde hem in de verre bovenhoek

Die klap kwam Juventus niet meer te boven, hoewel Szczesny zijn ploeg nog even op de been hield door een penalty van Franck Kessié te stoppen. In de absolute slotfase werd het verschil gemaakt door de gasten: Ante Rebic volgde het voorbeeld van Díaz en vond ook de bovenhoek. Fikayo Tomori strooide met zijn 0-3 extra zout in de wonden.

Juventus gaat als nummer vijf van Italië de 36ste speelronde in, op één punt van Napoli en drie van AC Milan en Atalanta. De Oude Dame speelt nog tegen Sassuolo, kampioen Internazionale en Bologna.