Onterecht afgekeurd doelpunt in Anderlecht-Antwerp? Ex-refs geven hun oordeel

Onterecht afgekeurd doelpunt in Anderlecht-Antwerp? Ex-refs geven hun oordeel

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 07:00ma 10-05-2021 om 07:00

Bij Royal Antwerp FC was men zaterdag niet helemaal tevreden met de wedstrijdleiding in de partij tegen RSC Anderlecht. Er was heel wat te doen om het late doelpunt van paars-wit, maar ook om de afgekeurde treffers van Dieumerci Mbokani.

Vooral bij het tweede afgekeurde doelpunt van Mbokani werden flink wat vragen gesteld. Aanvankelijk werd het goedgekeurd, maar de VAR greep in omdat Miyoshi in de opbouw van het doelpunt nipt buitenspel gestaan zou hebben. Een onterechte ingreep, geven ex-scheidsrechters Tim Pots en Stéphane Breda aan.

Via de befaamde VAR-lijn bleek Miyoshi namelijk zéér nipt buitenspel te staan. De VAR greep daarom in, maar dat was volgens Pots niet terecht. "De VAR mag de - misschien wel juiste - beslissing op het veld niét overrulen. Het was geen clear error", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

En ook Breda vindt de overruling van de VAR niet correct. Hij vraagt zich zelfs af op Miyoshi eigenlijk wel buitenspel stond. "Zelfs met de lijn die getrokken wordt is het super moeilijk om het te zien en ben ik niet zeker op basis van wat ons getoond werd", vertelt hij bij RTBF.

De voormalige scheidsrechter zou zulke doelpunten liever niet meer afgekeurd zien worden. Hij blijkt dan ook niet zo'n fan te zijn van dat aspect van de VAR. "Dat is geen voetbal. Ik vind het een beetje triest dergelijke fases te zien. Het is wiskunde geworden. Hij staat misschien drie centimeter buitenspel en men bestraft meteen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws