Okereke blijkt miskoop voor Club Brugge: Had beter bij KRC Genk gepast

Okereke blijkt miskoop voor Club Brugge: "Had beter bij KRC Genk gepast"

09-05-2021 23:40
9

Club Brugge heeft met Bas Dost een uitstekende spits in huis, maar dacht eerder met David Okereke de nieuwe aanvalsleider al gehaald te hebben. De Nigeriaan zakte echter door het ijs. Dat had Joseph Akpala ook enigszins verwacht.

De spits begon uitstekend bij Club Brugge, maar kon de hoge verwachtingen daarna niet langer inlossen. Inmiddels is hij geen basispion meer en krijgt hij maar af en toe een paar speelminuten. Volgens Akpala haalde Club Brugge met Okereke dan ook niet het juiste profiel voor hen.

Toch gelooft Akpala in zijn landgenoot. Hij had hem dan ook bij een andere Belgische club wél zien doorbreken. "De stijl van Genk zou beter bij Okereke passen", geeft de voormalige spits van Club Brugge aan in La Dernière Heure. Toch ietwat ironisch, want Okereke stond in het verleden ook op het verlanglijstje van KRC Genk, maar werd toen te duur bevonden.

De duurste aankoop ooit van Club Brugge (hij heeft Blauw-Zwart acht miljoen euro gekost) speelde tot dusver 69 partijen voor de club. Daarin was hij goed voor vijftien doelpunten en drie assists. Bij Club Brugge heeft hij nog een contract tot medio 2023.