West Brom degradeert, Doku speelt gelijk tegen PSG

09-05-2021 17:38 Laatste update: 23:22
3

Manchester City is nog altijd geen kampioen: Manchester United knokte zich zondagmiddag terug van een achterstand en won met 1-3 bij Aston Villa. In Italië won Atalanta Bergamo weer eens met grote cijfers.

Aston Villa - Manchester United
De openingstreffer in Birmingham kwam van de voet van Bertrand Traoré. De aanvaller schoot de bal geweldig binnen. Genoeg voor de drie punten was het echter niet. United knokte zich niet voor het eerst dit seizoen terug van een achterstand en scoorde drie keer in de tweede helft.

Bruno Fernandes (penalty), Mason Greenwood en Edinson Cavani zorgden met hun goals voor de United-comeback. Het verschil tussen Manchester United en Manchester City is nu tien punten. Als de ploeg van Kevin De Bruyne komende vrijdag wint van Newcastle United, is het kampioen van Engeland.

Parma - Atalanta Bergamo
Atalanta boekte weer eens een klinkende overwinning: op bezoek bij Parma werd het 2-5. Door de overwinning behoudt Atalanta de tweede plaats in de Serie A. Ruslan Malinovsky (tweemaal), Luis Muriel (tweemaal) en Aleksey Miranchuk maakten de goals bij Atalanta. Juan Brunetta en Simon Sohm scoorden voor Parma. Marten de Roon speelde de hele wedstrijd bij Atalanta en Hans Hateboer viel ruim twintig minuten voor tijd in.

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1-1
Lille had vrijdagavond bij RC Lens gewonnen, PSG kon bij een overwinning in Bretagne weer op één punt komen. Diep in de blessuretijd van de eerste helft kregen de gasten uit Parijs een penalty, op aanraden van de VAR: Neymar zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. PSG drukte echter niet door en kreeg twintig minuten voor tijd het deksel op de neus: Serhou Guirassy kopte uit een corner de 1-1 binnen.

De directe rode kaart voor Presnel Kimpembe was het meest opvallende wapenfeit van de slotfase, waarin de 1-1 stand op de borden bleef staan. Sven Botman en zijn ploeggenoten van Lille gaan met een voorsprong van drie punten op de titelhouder de laatste twee speelrondes in. PSG is nog in de race voor de Franse beker, maar dreigt in de eigen competitie het onderspit te delven.

Arsenal - West Bromwich Albion 3-1
Twee van de drie Premier League-degradanten zijn bekend: West Bromwich Albion mag Sheffield United komend seizoen gezelschap houden in het Championship. The Baggies hielden een half uur lang de nul tegen Arsenal, daarna ging het snel: Emile Smith Rowe opende de score en Nicolas Pépé krulde de bal fraai in de verre hoek. Matheus Pereira zorgde nog voor hoop in de West Brom-harten, maar het slotakkoord was voor Willian: de Braziliaan spoelde de zure nasmaak van het mislopen van de Europa League-finale weg en tekende met een schitterende vrije trap voor 3-1.