KV Mechelen en KV Oostende zorgen voor spektakel: 8 goals, spanning in Play-Off

09-05-2021 17:50
16

Wie zondagmiddag liever op een terrasje zat en geen Belgisch voetbal heeft gekeken, heeft een schitterende partij gemist. KV Mechelen en KV Oostende zorgden voor een schitterend spektakelstuk met acht doelpunten en één winnaar: KV Mechelen haalde het met 5-3.

Wedstrijden van KV Oostende in de Europe Play-Offs lijken dit seizoen nog voor serieus spektakel te gaan zorgen. Tegen Standard won het nog met 6-2, in een zonovergoten AFAS Stadion kregen we ook een heerlijke eerste helft te zien tegen KV Mechelen.

KV Oostende kwam via Fashion Sakala en Arthur Theate op voorsprong en leek na een half uur de wedstrijd dan ook al helemaal op slot te hebben, maar KV Mechelen schoot zich enkele minuten later toch nog helemaal in de partij.

Na een knappe actie van Ferdy Druijf kon Nikola Storm in minuut 34 afwerken. Vier minuten later was het alweer raak via Kerim Mrabti en stond de 2-2 op het scorebord. KV Oostende was ook nog dicht bij de 2-3, maar Yannick Thoelen hield zijn ploeg recht.

De tweede helft van de wedstrijd zorgde ook voor heel wat leuk voetbal, met twee ploegen die vol voor de winst bleven gaan. KV Mechelen en KV Oostende kregen kansen, maar raakten maar niet aan dat derde doelpunt.

Iets na het uur was het dan toch raak voor Malinwa. Uitblinker Nikola Storm zag een strafschop enkele minuten eerder afgenomen worden door de VAR, maar slaagde er in minuut 66 dan toch weer in om de knappe comeback van KV Mechelen helemaal af te maken.

De laatste tien minuten werden nog een rollercoaster van emoties, met Hjulsager die voor de gelijkmaker van KV Oostende wist te zorgen, maar enkele minuten later meteen weer een domper kreeg te verwerken. Jordi Vanlerberghe prikte de 4-3 in doel en Igor De Camargo besliste in het slot de partij helemaal met de 5-3.

Door de winst van KV Mechelen wordt de Europe Play-Off plots ook weer een stuk spannender. KV Mechelen schuift door de winst naar de tweede plek, samen met Standard (28 punten). KV Oostende blijft leider en heeft een voorsprong van twee punten. KAA Gent staat op de laatste plek met 26 punten.