Leye speelt op verrassing bij Standard: Als je goed bent, speel je

Leye speelt op verrassing bij Standard: "Als je goed bent, speel je"

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 11:30zo 09-05-2021 om 11:30

Standard heeft zich herpakt na de blamage op KV Oostende. Het won van KAA Gent met 2-1. Mbaye Leye deed enkele wissels en zag die ook goed uitpakken. 

Leye zorgde voor een grote verrassing door de jongeren Alexandro Calut en Allan Delferriere op te stellen. "Ik heb de ploeg opgesteld die mij het meest interessant leek", vertelt Leye aan RTBF"Ik neem risico's en dat zal ik blijven doen. 18 of 35 jaar, als je goed bent en je toont dat op training, dan speel je."

Leye geeft naar eigen zeggen de voorkeur aan spelers die de ploeg voorop stellen. "Een ploeg moet spelen naar het beeld van de coach. Ik heb een ploeg gezien waarin ik mezelf herken en dat wil ik graag altijd zien. We weten waar we naartoe gaan en werken hard om iedereen trots te maken. Ik heb het graag als spelers een wissel vragen omdat ze krampen hebben. Dat wil zeggen dat ze alles gegeven hebben."

Die mentaliteit zag hij deze week overigens niet bij Mehdi Carcela. Die moet een week apart trainen omdat hij te laat kwam op training. Vorige week viel hij ook in negatieve zin op met een domme rode kaart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws