RSC Anderlecht pakt in de absolute slotfase een punt tegen FC Antwerp

08-05-2021 22:33 Laatste update: 22:41
97

In de Champions Play-Off hebben Anderlecht en Antwerp gelijkgespeeld. In de absolute slotfase werd het 2-2. Na de wedstrijd zal er veel gesproken worden over de turbulente tweede helft. Beide ploegen hebben nog niet gewonnen in de eindronde.

De wedstrijd startte rustig. Er vielen wel twee snelle gele kaarten te noteren voor Cullen en Seck, maar in balbezit wachtte beide ploegen af. Antwerp kon als eerste gevaarlijk zijn. Tot een kans kwam het nog niet, maar The Great old toonde zich erg bedrijvig.

Ook Anderlecht kon hierna combineren, maar verder dan de zestien kwam paars-wit nog niet. De defensies bleven lange tijd baas. Tot de 40ste minuut viel er niet veel te beleven. Lukaku kreeg voor rust dan toch nog een uitstekende kans op de 0-1, hij mikte over.

Na een bleke eerste helft gingen Anderlecht en Antwerp rusten met een brilscore.

Tweede helft
Voor Antwerp begon de tweede helft geweldig. Mbokani snoepte de bal af van Cobbaut en stiftte knap over Verbruggen. 0-1. Het antwoord van Anderlecht liet echter niet lang op zich wachten. Larsen zette goed voor, Verschaeren tikte binnen. 1-1.

Even na het uur ontstond er commotie. Mbokani rondde een prima aanval van Antwerp af, maar de VAR greep in wegens vermeend buitenspel. Antwerp liet het niet aan haar hart komen. Even na de VAR-interventie had Mbokani opnieuw een goede kans, Verbruggen redde een kopbal.

Net voor minuut 80 was wie anders dan Mbokani daar opnieuw. Hij prikte de 1-2 binnen, maar opnieuw floot de VAR hem terug. Derde keer goede keer moet Mbokani gedacht hebben. Na een strafschopfout van Trebel trapte de spits de 1-2 tegen de netten.

Anderlecht kwam lang niet tot een slotoffensief, maar in de laatste seconde maakte Miazga toch nog gelijk. Een serieuze opdoffer voor Antwerp. KRC Genk is de winnaar van het weekend.