VP-Analyse: Raskin vs Odjidja en Europastress bij Standard - KAA Gent

VP-Analyse: Raskin vs Odjidja en Europastress bij Standard - KAA Gent

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 20:29za 08-05-2021 om 20:29

Standard won zaterdagavond met 2-1 van KAA Gent. De Rouches doen een uitstekende zaak. KAA Gent begon goed, maar bleekte dan helemaal af. Een zoveelste opdoffer voor de buffalo’s.

De omgekeerde wereld
De start van deze wedstrijd was de omgekeerde wereld van vorige week. KAA Gent startte goed, iets wat we niet zagen tegen KV Mechelen. Standard startte minder, terwijl ze best oké startte tegen KV Oostende. Ook de verderzetting van de wedstrijd was opvallend. KAA Gent zwakte naar de tweede helft weer wat af. Standard won aan kracht bij.

Raskin vs Odjidja
Een titanenduel op het middenveld. Raskin en Odjidja hingen voortdurend in elkaars haren, figuurlijk dan. De prestatie van beide ploegen viel en stond dan ook met het vormpeil van beide sterkhouders gedurende de wedstrijd. Raskin won deze strijd op punten.

Spelersrapport
Over de spitsen kunnen we kort zijn. Tissoudali en Klauss speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar kwamen toch te kort. Klauss moest achter zowat elke lange bal aanlopen, geen fijne job. Tissoudali kreeg enkele uitgelezen mogelijkheden. Net als zijn spitsbroeder Jaremtsjoek wrong hij ze keer om keer de nek om.

Amallah was ook minder dan anders. Zijn doelpunt maakt zijn wedstrijd dan weer helemaal goed. Tot slot rest ons nog Bodart, die Standard de zege schenkt.

Europa
KAA Gent lijkt het enorm moeilijk te krijgen om richting Europa te gaan. Met twee wedstrijden in het verschiet tegen KV Oostende hebben ze wel nog wat achter de kiezen, maar leuk is het niet. Standard nadert dan weer tot op twee punten van KVO, die morgen wel nog spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws