Nog geen kampioenenfeest voor De Bruyne en Man City na flater Agüero

Nog geen kampioenenfeest voor De Bruyne en Man City na flater Agüero

08-05-2021 20:30
3

Manchester City had zich zaterdag al tot Premier League-kampioen kunnen kronen, maar moet nog minstens één dag geduld hebben. Hakim Ziyech en Marcos Alonso hielpen Chelsea tijdens de generale repetitie voor de Champions League-finale aan een overwinning bij de koploper.

Manchester City wist vooraf dat het aan een overwinning genoeg had voor de titel, maar Chelsea toonde geen ontzag. Timo Werner zag een treffer afgekeurd worden en Ziyech testte op slag van rust doelman Ederson. Vlak daarna ontbrandde de wedstrijd aan de overkant: Raheem Sterling snoepte de bal van ploeggenoot Sergio Agüero af en opende de score. Niet lang daarna kreeg diezelfde Agüero de kans om alsnog te scoren: Manchester City kreeg na een overtreding van Billy Gilmour op Gabriel Jesus een penalty, maar de Argentijnse routinier kreeg de lachers op zijn hand met een totaal mislukte panenka.

Die misser kwam Manchester City na een uur spelen duur te staan. Ziyech werd vrijgespeeld op de rand van de zestien meter en schoof de 1-1 tegen de touwen. Daar bleef het ook bij: Werner vond nogmaals het net en Callum Hudson-Odoi volgde het voorbeeld van de Duitser, maar ook die twee treffers werden afgekeurd wegens buitenspel. In de derde minuut van de extra tijd was het echter alsnog raak: Alonso werkte de bal met enig fortuin achter Ederson en hielp zijn ploeg aan het volle pond.

Manchester City zou zondag alsnog kampioen kunnen worden, zonder zelf te spelen: als Manchester United niet wint bij Aston Villa, is de strijd alsnog beslist. Chelsea is ten koste van Leicester City naar plek drie geklommen en heeft gouden zaken gedaan met het oog op Champions League-voetbal. De ploeg van Thomas Tuchel bereidt zich bovendien voor op twee finales: de FA Cup-eindstrijd tegen Leicester City op 15 mei en de 'return' van de wedstrijd tegen Manchester City op 29 mei.