Feestavond voor 'Sofameister' Bayern: Lewandowski kan doelpuntenrecord ruiken

08-05-2021 20:28
1

Bayern München werd zaterdagmiddag voor de negende keer op rij kampioen van Duitsland en zette dat heuglijke feit een aantal uren later luister bij door Borussia Mönchengladbach met de grond gelijk te maken. Die Fohlen kwamen met een 6-0 nederlaag nog genadig weg.

Door de zege van Borussia Dortmund op RB Leipzig van zaterdagmiddag (3-2) werd Bayern 'Sofameister' en wist het voorafgaand aan de wedstrijd tegen Gladbach al dat de titel binnen was. Het feestje werd al snel luister bijgezet door Robert Lewandowski, die na twee minuten al doel trof en zijn jacht op het doelpuntenrecord van Gerd Müller daarmee vervolgde.

De legendarische Duitse spits maakte ruim veertig jaar geleden veertig competitietreffers in één seizoen en dat aantal hoopt Lewandowski ook te halen. De Pool kwam met zijn eerste doelpunt van de avond op 37 en ging daarna vrolijk door met doelpunten maken. Na ruim een half uur volleerde hij al vallend binnen (3-0) en in de tweede helft benutte hij een strafschop voor een 5-0 stand.

Tussendoor maakten Thomas Müller en Kingsley Coman ook nog een doelpunt, maar het nakende record van Lewandowski was hetgene wat iedereen bij Bayern bezighield. Na zijn hattrick had de topschutter uit Warschau nog maar één goal nodig om Müller te evenaren en daar deed Der Rekordmeister alles aan. Hij scoorde echter niet meer, maar Leroy Sané deed dat wel. Hij bepaalde de eindstand op 6-0.

Lewandowski heeft nog twee wedstrijden om het record van Müller te evenaren of zelfs te verbeteren. Op zaterdag 16 mei gaat de landskampioen op bezoek bij Freiburg en een week later sluit het de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Augsburg. Als de spits in die wedstrijden twee keer scoort, komt hij op 41 competitiegoals in een seizoen en krijgt hij het record in handen.